Kleurtemperaturen van Led verlichting

Tegenwoordig is er veel aandacht voor de kleurtemperatuur van verlichting en hoe deze van invloed kan zijn op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Verlichting met een hoge kleurtemperatuur is ideaal voor werkruimtes, terwijl verlichting met een lagere kleurtemperatuur meer geschikt is voor het creƫren van een gezellige sfeer of om te ontspannen.

Voor velen kan dit concept verwarrend zijn, dus hier volgt een beknopte uitleg over wat kleurtemperatuur precies betekent.

Verschillende soorten verlichting hebben verschillende kleurtemperaturen. Bijvoorbeeld, een typische TL-buis heeft een andere kleurtemperatuur dan een gloeilamp. Kleurtemperatuur wordt vaak uitgedrukt in graden Kelvin. Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe blauwer het licht wordt. Lichtbronnen met lagere temperaturen hebben een roder licht in vergelijking met lichtbronnen met hogere kleurtemperaturen. Ter illustratie: de heetste sterren in ons zonnestelsel zijn blauw, terwijl onze zon, die relatief minder heet is, rood van kleur is.

Op 12led.nl bieden we twee verschillende kleuren licht aan: “warm-wit” en “wit”. De “warm-witte” kleur heeft een kleurtemperatuur van 2800-3000 Kelvin, wat overeenkomt met het gele gedeelte van het spectrum. De “witte” kleur, verkrijgbaar bij 12led.nl, heeft een kleurtemperatuur van 6000-7000 Kelvin, wat overeenkomt met het witte tot blauwe gedeelte van het spectrum.

Het is essentieel om de juiste lichtkleur te kiezen voor de juiste activiteit. Mensen kunnen zich het beste concentreren bij een kleurtemperatuur die overeenkomt met daglicht, dus met een hoge kleurtemperatuur. Aan de andere kant is verlichting met een lagere kleurtemperatuur ideaal om te ontspannen, omdat het rustgevend is voor de ogen. De warme kleuren van LED-lampen zijn vergelijkbaar met de kleurtemperatuur van traditionele verlichting zoals halogeen- en gloeilampen

Previous Post
65e17b1f6b327722277e949f230c9bf0c84ce0f1c33d2.png
Reizen

De Doe-het-zelf Gids: Een Camper Verbouwen op Eigen Houtje

Next Post
dimbare-led-voeding-80watt-12volt
Uncategorized

Welke Transformators?