Verschillende led types.

Er heerst momenteel veel verwarring over de efficiëntie van LED-verlichting. Het is echter belangrijk op te merken dat LED-verlichting aanzienlijk zuiniger is dan traditionele verlichting, aangezien vrijwel alle gebruikte energie wordt omgezet in licht. In tegenstelling hiermee zetten gloei- en halogeenlampen meer dan 95% van de gebruikte energie om in warmte, wat resulteert in aanzienlijk hogere energieverbruiken. LED-verlichting biedt vergelijkbare lichtopbrengsten met slechts een fractie van het energieverbruik, waardoor de lampen nauwelijks warm worden.

Dit zijn de vergelijkingen tussen ledverlichting en halogeenverlichting.*

LedverlichtingStaat gelijk aan
20 Led lamp (1Watt)10 Watt halogeen
36 Led lamp (1,8Watt)18 Watt halogeen
60 Led lamp (3 Watt)30 Watt halogeen
80 Led lamp (4 Watt)40 Watt halogeen

Er bestaan diverse LED-technologieën, waaronder PowerLED, SMD en de standaard LED. PowerLED produceert bijvoorbeeld meer licht dan reguliere LED-verlichting, maar verbruikt ook meer energie per LED. Desondanks is er minder aantal LED’s per lamp nodig om een vergelijkbare lichtopbrengst te bereiken, waardoor het energieverbruik van PowerLED-verlichting ongeveer gelijk is aan dat van reguliere LED-lampen. Hieronder vindt u een tabel met enkele indicaties.*

PowerledverlichtingStaat gelijk aan
1 Led Powerled10 Watt halogeen
3×1 Led Powerled30 Watt halogeen
3×2 Led Powerled60 Watt halogeen

*Geldt alleen voor lichtkleur wit, bij warmwit moet u 10% verlies rekenen.

SMD LED-verlichting, met zijn brede lichtspreiding, platte vorm en machinale verwerkingsmogelijkheden, biedt een handige oplossing. Deze LED’s kunnen namelijk op een strip worden geplaatst in plaats van gesoldeerd, waardoor het productieproces vereenvoudigd wordt. Hoewel SMD LED’s voornamelijk gebruikt worden op LED-strips en voor bootverlichting, groeit hun toepassingsgebied gestaag. Bovendien zijn ze nu verkrijgbaar met een spanningsbereik van 10 tot 30 Volt, waardoor overbelaste en doorgebrande lampen op boten en campers tot het verleden behoren!

Previous Post
dimbare-led-voeding-80watt-12volt
Uncategorized

Welke Transformators?

Next Post
hanging tungsten light bulb, energy saving and LED bulb
Uncategorized

Led-verlichting energieverbruik.