Welke Transformators?

Transformatoren, vaak afgekort tot trafo’s, zijn noodzakelijk wanneer lagere werkspanningen vereist zijn dan de standaard netspanning. Sommige apparaten functioneren namelijk op lagere spanningen dan die van het elektriciteitsnet. Het is dus van essentieel belang ervoor te zorgen dat de juiste werkspanning wordt verkregen, wat mogelijk is met behulp van transformatoren. Deze worden aangesloten op het elektriciteitsnet en transformeren de spanning naar het gewenste voltage, zoals 12 Volt en 24 Volt, naast de standaard netspanning.

Er bestaan echter diverse soorten transformatoren en niet alle zijn geschikt voor LED-verlichting. Bij de aanschaf van LED-verlichting is het daarom cruciaal om de juiste transformator te selecteren om te voorkomen dat de verlichting beschadigd raakt door gebruik van de verkeerde transformator. Het is van belang te onthouden dat wanneer de werkspanning van uw verlichting lager is dan de netspanning, u een transformator moet gebruiken en deze moet vervangen door een LED-transformator. Het vervangen van verlichting door LED-verlichting is dus niet altijd rechttoe rechtaan. Als u niet zeker weet of u een transformator nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen; we staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Standaard transformatoren leveren wisselspanning. LED-verlichting functioneert echter uitsluitend op gelijkspanning; wanneer deze wordt aangesloten op wisselspanning, zullen de LED’s uiteindelijk beschadigd raken. In eerste instantie lijkt de verlichting wellicht goed te werken, maar na verloop van tijd kan deze gaan knipperen en kunnen LED’s uitvallen. Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van een LED-transformator. Een LED-trafo werkt zelfs bij zeer laag verbruik en levert gelijkspanning.

Een transformator levert enkel het benodigde vermogen. Als u bijvoorbeeld een 18Watt trafo gebruikt voor 1 lamp van 4Watt, is het verbruik slechts 4Watt. Het opgegeven vermogen (in Watt) geeft de maximale belasting aan. Let erop dat u de LED-trafo niet continu maximaal belast, om schade aan de trafo te voorkomen.

Previous Post
Kleur tempratuur
Uncategorized

Kleurtemperaturen van Led verlichting

Next Post
3014-LED-chip-used-by-InStyle-CCT-strips
Uncategorized

Verschillende led types.